Stäng fönster Stockholm kn, STAMTAVLAN 5

Beskrivning
Skivhus om åtta våningar, uppfört under 1950-talet. Byggnaden är belägen i den nordöstra delen av Gamla Östberga och skiljer sig ifrån de övriga husen genom att vara högre och att ha utrustats med en något originell hiss som löper utanför huset med bara två stoppställen. Via hissen tar man sig direkt upp till femte våningen där det finns en förbindelsegång till hela huset. Bottenvåningen har fått en indragen placering med vita betongpelare som bär den övre byggnadskroppen. Mot söder är marken asfalterad med parkeringsplatser samt rabatter med prydnadsbuskar. På baksidan mot norr består marken av gräsytor och bevarade träd. Byggnaden har bevarat mycket av sin ursprungliga karaktär med utanpåliggande hiss, indragna balkonger och ursprungliga entrédörrar i teak. Se även historik på byggnadsnivå.