Stäng fönster Stockholm kn, WIENERKRANSEN 1 SKÖNDALS CENTRUM

Beskrivning
Sköndals centrum, Affärshus om två våningar, uppfört i mitten av 1960-talet. Byggnaden ligger centralt placerad i stadsdelen vid Sköndalsvägen. Inom anläggningen finns butiker, förskola, fritids, bibliotek och husläkarmottagning. Byggnadskroppen är uppförd i två våningar med röd tegelfasad delvis utsvängd i ett böljande fall, vidare karaktäriseras anläggningen av detaljer i koppar och ädelträ. Markbeläggningen består till stora delar av plattor i konststen, mot baksidan vid lastkajen är marken asfalterad. Planteringar med små träd, prydnadsbuskar och blommor är utplacerade på torget som även har fasta sittbänkar av trä. Vid Bengt Bagares Gränd finns ingång till husläkarmottagning och daghem.