Stäng fönster Stockholm kn, FARFADERN 1 M.FL.

Beskrivning
Flerbostadshusområde bestående av trettiofem stycken loftgångshus i fyra våningar uppförda 1966/73 för AB Svenska Bostäder efter ritningar av Ericson Gynnerstedt Ågren.
Byggnaderna har en ursprunglig karaktär och samtliga entréer pryds av emaljmålningar. Byggherren, Svenska bostäder, anlitade 21 olika konstnärer för detta konstprojekt.
Byggnaderna är belägna i ett större område bestående av totalt 49 loftgångshus grupperade kring Östberga torg. Området är bilfritt och trafiken leds runt området som omges av grönområden, i öster breder Årstafältet ut sig. Husen är placerade i mindre grupper och omges av sparad naturmark med berg i dagen och högresta tallar. Inom området finns asfalterade gångvägar och i rumsbildningarna mellan husen har man anlagt lekplatser samt placerat ut bord och bänkar. Flera av de från början väl tilltagna parkeringsplatser har tagits i anspråk när man 2001 började uppföra s k stadsvillor i tre våningar som en del av ett förtätningsprojekt.