Stäng fönster Solna kn, BJÖRNEN 10 M.FL.

Beskrivning
Björnen 10 och 13 består av fyra punkthus i sex eller sju våningar (samt inredda vindar) uppförda mellan Lundagatan och Storgatan nära gamla Huvudsta Centrum. De byggdes kring mitten av 1960-talet av byggmästaren Eskil Gröndahl och gavs en arkitektur med tydlig prägel av 1950-talet men med moderna inslag som enluftsfönster och burspråkspartier av kopparplåt. Åt söder och Storgatan sammanbinder en större grönyta med gräs, buskar och träd de tre mellangårdarna. Mot norr och Lundagatan har parkeringsytorna placerats, avskiljda med buskrabatter mot trottoar och sittplatser på gårdarna. Tomterna är något sluttande.

Björnen 13: husens ursprungliga arkitektur har förändrats genom byte av entréportar. Björnen 10: den ursprungliga arkitekturen har inte förändrats. Alla hus har bytta takpannor.