Stäng fönster Solna kn, ENTITAN 1 M.FL.

Beskrivning
Anläggningen Entitan 1 och Grönfinken 1 består av fyra lamellhus byggda i mitten på 1960-talet i Huvudsta. Uppförda på en sluttning är husen i souterräng med gavlar mot söder och Armégatan. Mellan Entitan 1 och Grönfinken 1 leder ett gångstråk med en viadukt under Armégatan till Tallbackaskolan och området bredvid. Husen är uppförda i åtta våningar med delvis underbyggda mellangårdar som rymmer olika verksamhetslokaler med entréer mot Armégatan. Området präglas av mycket grönska och gränsar till allmänna promanadvägar på berget i norr. På gårdarna finns sittplatser, gräsytor, planteringar och lekytor. Gångvägar och gårdarna är i övrigt asfalterade. En större parkering finns i anslutning till Entitan intill Huvudstagatan.

Husen har förändrats i varierande grad. De två husen i Entitan har fått nya balkongfronter, inglasningar och inplåtning av fönster. Även entréerna i gatuplan har förändrats. Husen i Grönfinken har förändrats genom inplåtningar av fönster, utbyte av entréportar samt förändringar av balkonger. Husens ursprungliga arkitektur har förändrats.