Stäng fönster Solna kn, GRÖNKÅLEN 1 M.FL.

Beskrivning
Grönkålen 1 och Vitkålen 1 är en anläggning med fyra lamellhus i sex våningar uppförda i slutet av 1960-talet i västra Huvudsta strax intill Huvudstaleden och arbetsplatsområdet Solna strand. De är placerade fritt i terrängen med långfasaderna efter varandra i nordsydlig riktning. Området omgärdas av Storgatan och Alphyddevägen och lokalgatan Jonstorpsvägen som leder in till området från väster. Parkeringsplatser är indelade i grupper, som ett pärlband, längs gatan. Marken är plan med stora gräsytor och uppvuxna träd som omger husen och gårdarna. De två gårdarna mellan husen har uteplatser, lekytor, planteringar och buskar samt pergolor och lekskjul.

Husen i Vitkålen 1 har förändrats genom byte av balkongfronter. Husen i Grönkålen 1 har inte förändrats och den ursprungliga arkitekturen är oförändrad.