Stäng fönster Solna kn, BOFINKEN 1 M.FL.

Beskrivning
Fastigheterna kring Wiboms väg i Huvudstas södra del består av sex punkthus och två lamellhus. De uppfördes i mitten av 1960-talet på höjden ovanför grönområdet vid Huvudsta strand och vattnet. De tiovåniga punkthusen är placerade i souterräng öster om den vinklade lokalgatan i två rader om tre. Lamellhusen är lägre med sex våningar och är placerade efter varandra på gatans östra sida. Lokalgatan Wiboms väg löper i nordsydlig riktning. Området är omgivet av sluttningar med grönska och promenadstråk ned till vattnet. Strax öster om lamellhusen finns en bollplan. Husen på ömse sidor om gatan går att nå via viadukt under den. Intill fasaderna finns upphöjda planteringslådor. I mitten av gatan finns en remsa för parkering.