Stäng fönster Solna kn, SPARRISEN 1

Beskrivning
Sparrisen 1 består av ett åttavånings kontorshus uppfört i mitten av 1970-talet i en kraftfull och välgestaltad arkitektur i plåt och glas. Vid samma tid uppfördes ytterligare två kontorshus i samma storlek intill. De tre bildar en mur för det ovanliggande bostadsområdet Jungfrudansen, mot Storgatan som slingrar sig genom Huvudsta. Huvudfasaden vetter mot norr och Huvudsta centrum. Kontorshuset placerades mot bergväggen och har därför ett flertal souterrängvåningar. Mot söder är byggnaden i tre våningar och underordnar sig därmed de intilliggande bostadshusen. Mellan Sparrisen 1 och 2 finns i söder en plattsatt uteplats. En mindre buskplantering markerar en liten trappa som leder ner till en entré från trottoaren. Ett garage är byggt i berget och försörjer de tre kontorsfastigheterna med parkeringsplatser.

Byggnadens ursprungliga arkitektur är oförändrad.