Stäng fönster Solna kn, STYCKJUNKAREN 3 SHELL HUVUDKONTOR

Beskrivning
Svenska Shell byggde sitt huvudkontor i Huvudsta i Solna i början på 1970-talet, vid Armégatans södra del. Huset utformades som en sluten rektangulär byggnadskropp i fyra våningar med fasad av bruneloxerade aluminiumkassetter och skivor av betong. Fasaden har en oregelbunden form med tydlig växelverkan. Bottenvåningen är indragen och skapar en terrass och plattsatt markremsa kring huset.

Entrén är placerad i det sydöstra hörnet och vetter mot den parkeringsyta som fogades till byggnaden vid uppförandet. Ytor med växtlighet bryter upp parkeringsplatsen. Stora betongrundlar för plantering är placerade i anslutning till entrén. Sittplatser med inbyggda planteringslådor finns utanför entrédörrarna.