Stäng fönster Solna kn, URNAN 11

Beskrivning
Urnan 11 består av ett flerbostadshus byggt vid slutet av 1970-talet i fem våningar vid Huvudstagatan i Huvudsta och ett mindre bostadshus i kvarterets norra del. Den vinkelbyggda större byggnaden, byggd mot söder, sluter tillsammans med det mindre huset det typiska stadskvarteret med befintlig 1950-talsbebyggelse. En sammanhängande större inre gård binder ihop byggnaderna. Den gemensamma och något kuperade gårdsytan har utformats med sittplatser och gräsytor och har berg i dagen samt en stor ek. Vid hus 1 finns en lekplats. För entréerna till de lägenheter med entré direkt från gården har en enskild yta med planteringslådor skapats. Ett valv leder ut mot Huvudstagatan. Hus 1 uppfördes samtidigt men har infogats i kvarterets norra del. Det sammanbyggdes med och anpassades till de äldre bredvidliggande husen och fick därför en annan utformning än det stora huset.

Byggnadernas ursprungliga arkitektur är oförändrad.