Stäng fönster Solna kn, APELSINEN 4

Beskrivning
Denna byggnad uppfördes som kontorshus med lager och verkstad i området Vreten, Solna, i början på 1970-talet. Idag kallas detta arbetsplatsområde för Solna strand och byggnaderna hyser nu enbart kontor. Fastigheten är placerad i hörnet av Vretenvägen, åt väster och Hemvärnsgatan, åt öster. Förgårdsmark saknas mot Vretenvägen medan en smal remsa löper runt husets norra och västra fasader. Kontorshuset är sammanbyggt i söder med kontorshuset i fastigheten Apelsinen 5. Byggnaden har en för området låg byggnadshöjd, fyra våningar. Fasaden är klädd med ljus plåt, grönt glas och sockel i svart polerad granit. Kontorshuset är i stort oförändrat men några fönsterbröstningar som ursprungligen var av grönt glas har bytts ut till klarglas. En del av byggnaden skulle nyttjas av SEB-banken.