Stäng fönster Solna kn, APRIKOSEN 2

Hus 1B inventeras ej pga att det är byggt efter 1989.

Denna byggnad (1 A) uppfördes som kontorshus i området Vreten, Solna, i mitten på 1970-talet. Idag kallas detta arbetsplatsområde för Solna strand och byggnaderna hyser nu enbart kontor. Fastigheten är placerad i böjen av Hemvärnsgatan, i det östra kvarteret. Kontorshuset är byggt i två omgångar där den yngre delen är en tillbyggdad åt norr. Bara den äldre ursprungliga delen kommer att beskrivas i inventeringen. Byggnaden har en byggnadshöjd på tio våningar och en fasad klädd i tegel och fasadglas, några partier med betongelement samt plåt. En begränsad yta kringgärdar byggnaden, delvis plattlagd, delvis asfalterad och delvis med gräsytor. Kontorshuset är som helhet kraftigt förändrat genom den senare tillkomna tillbyggnaden men är i detaljerna relativt ursprungligt.