Stäng fönster Stockholm kn, HERBARIET 2

Beskrivning
Brännkyrka gymnasium ligger på en höjd intill Essingeleden, Södertäljevägen och Nybodadepån. Marken sluttar lätt mot sydost. Framför huvudbyggnaden är skolgården asfalterad och omges delvis av en stödmur av granit. På gården finns bänkar och basketkorgar. Intill byggnaden finns buskrabatter. Längre ned mot sydost finns en sluttning med gräs och tallar samt berg i dagen. Nedanför denna ligger en grusbelagd fotbollsplan inhägnad av ett gunnebostängsel. Mellan byggnaderna bildas mindre gårdar, bl a en mot sydväst med gångar belagda med betongplattor, bänkar och en stenskulptur. Inom anläggningen finns flera granittrappor med stålrörsräcken och stödmurar av granit. Mot syd ligger vaktmästarbostaden. Den omges av en sluttande trädgård med gräs, buskar och träd inhägnad av en häck och ett staket som är delvis av trä och delvis av smidesjärn. Till entréerna leder en asfalterad gång. Mot gatan i sydväst ligger idrottshallen. Inom anläggningen finns en fackverksmast och ett antal mindre bodar av trä samt stål. Byggnaderna bevarar sin ursprungliga karaktär