Stäng fönster Köping kn, MUNKTORPS PRÄSTGÅRD 1:71 MUNKTORPS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården har närmast kvadratisk utformning. Från den grindförsedda huvudingången i öster sker en svag stigning upp mot stigluckan i väster. Stiglucka finns även i söder. Gravplatserna som på alla sidor omger kyrkan är inordnade i sex områden, åtskilda genom grusade och asfalterade gångar, undantaget de båda urnlundarna.

Huvuddelen av gravvårdarna är omgivna av gräs, ett mindre antal av mönsterkrattad sand.
Intill urnlunden i kyrkogårdens nordvästra hörn ligger gravkapellet, uppfört 1922 efter ritningar av arkitekt Knut Nordenskjöld. Rakt norr om kyrkan är också en minneslund.
Omgivande kallmurad gråstensmur, 80-150 cm, blev omsatt i början av 1800-talet och är idag bevuxen med mossa och sedum. Mellan huvudingången och den mindre ingången på samma sida gjordes 1980 en omläggning till ny mur av sprängstensblock.