Stäng fönster Vänersborg kn, BERGSYRAN 15 VARGÖNS KYRKA

Beskrivning
Anläggningen består av kyrkan med vidbyggt församlingshem från 1979 och en samtida klockstapel norr om kyrkan. Kyrkans arkitekt hade även ritat Lextorpskyrkan i Trollhättan, invigd 1973, och gemensamma drag finns i materialvalet, solkorset vid entrén och i att kyrkans egensinniga arkitektur som kontrasterar mot församlingshemsdelen. Klockstaplarna är också likadana.
Byggnaden ligger nära tomtens södra kant. I tomtens sydvästra hörn är en ekonomibyggnad uppförd. Vid vägen i öster står flera halvgamla bokträd, en rest av Björkås park. Marken täcks av gräsmattor och en asfalterad gång går från parkeringen i nordöst diagonalt över ytan till entrén, med gångar vid kyrkan åt öster och väster. Tomten hägnas inte av annat än buskar i söder och längs parkeringen. Invid kyrkans väggar växer i norr och söder rhododendron och andra prydnadsbuskar. Marken sluttar ned åt väster och församlingshemmet är byggt i suterräng med en entré i bottenplanet åt väster. En cementtrappa i två etapper förbinder markplanen nordväst om kyrkan.