Stäng fönster Tranemo kn, LIMMARED 14:49 LIMMAREDS KYRKA

Beskrivning
Marken närmast kyrkobyggnaden är asfalterad och i sydväst finns plats för bilparkering. De asfalterade ytorna avgränsas i sydöst av en naturstenskant och en grässlänt. Längre upp i samma riktning står kyrkans klockstapel. Väster om kyrkan avgränsas parkeringsplatsen av en häck.

KLOCKSTAPELN uppfördes 1955 efter ritningar av Stockholmsarkitekten Martin Westerberg, ett stycke sydost om platsen för den nya kyrkan. Koppararbeten utfördes av plåtslagare Gunnar Josefsson, Limmared. I klockstapeln finns en stor och en liten klocka, båda gjutna av M & E Ohlssons klockgjuteri i Ystad. Uppförandet av klockstapeln var första etappen på vägen mot förverkligandet av en kyrkobyggnad i Limmared.

Klockstapeln har en öppen träkonstruktion av grova stockar, är kvadratisk till formen och står på en gjuten betonggrund. Det spetsiga torntaket täcks av ekspån. Fyra trekantsgavlar täcks av locklistpanel och kröns av dekoration i koppar. Klockstapeln kröns av ett kors på kula i koppar.