Stäng fönster Stockholm kn, HOBURG 2 M.FL.

Beskrivning
Flerbostadshusområde från 1949-50 med sex lamellhus ställda i nordsydlig riktning söder om Fyrskeppsvägen och ett lamellhus med butikslokaler norr om vägens vändplats. Byggnaderna är av två typer som är placerade omväxlande. Byggnaden i kvarteret Hoburg står i ett krtaftigt lut och har lokaler i nedre planet medan övriga byggnader är renodlade bostadshus. Kvartersmarken i Hoburg präglas främst av hårdgjorda ytor och här står en återvinningsbyggnad från 1992.

Förgårdsmarken framför de sex lamellerna i Rönnskär utnyttjas delvis för parkering. Byggnaderna ligger neddragna från gatan vilket skapar nivåskillnader på de fem gårdarna mellan husen. Beskrivning från öster till väster: Den östra gården är större än övriga och kuperad med mjuka bergsformationer och tallar. Här finns lekplats och staketomgärdad piskställning. Nästa gård är mindre kuperad men berg i dagen förekommer. I övrigt lövvegetation och en säreget utformad gungställning. Gården mellan byggnad 1 och 4 är flack med björkar, asfaltgångar och en piskställning. Nästa gård har berg i dagen, sittbänkar och flera olika slags träd. Den västra gården är flack med lövträd och lekplats samt en kraftig gran. Väster om den sista byggnaden är en parkeringsplats anlagd på delar av den flacka markytan. Ett gångstråk mot centrum sträcker sig intill.