Stäng fönster Stockholm kn, LUGNET 12 LINDEPARKENS GYMNASIESÄRSKOLA

Beskrivning
Lindeparkens gymnasiesärskola om 1-2 våningar beroende på marknivå, uppförd 1965. Byggnaden ligger belägen i den norra delen av Enskede Gård vid Skjulvägen i nära anslutning till Lindeparken och den Palmerska Villastaden. Yrkesskolan består av två sammanfogade byggnadskroppar i gult fasadtegel med dekorativa inslag av röd träpanel mellan och ovan fönstren. Huvudentrén har fått en indragen placering på husets södra gavel. Vid entrén finns sittbänkar i trä, blomlådor samt enstaka parkeringsplatser. Fasaden mot väster karaktäriseras av symmetriskt placerade fönster med röd träpanel mellan och ovan likt ett långsträckt band. Byggnaden är utrustad med två lastbryggor med placering mot öster och norr. Skolgården har utrustats med en liten basketplan som omgärdas av låga betongskärmar och några sittbänkar i trä. Längs fasaden finns en arkad som binder samman den lägre och högre byggnadskroppen. Stora delar av marken är gräsplanterad med prydnadsplanteringar invid fasad och från klassrummen finns ursprungliga altandörrar. Ovan lastbryggan vid skolköket i öster finns en indragen balkong med liggande träpanelräcke. Tomten är kuperad med bevarade berg i dagen och enstaka barr- och lövträd. En asfalterad gångväg leder runt skolan. Yrkesskolan har bevarat mycket av sin ursprungliga karaktär.