Stäng fönster Stockholm kn, HOLKKVARNEN 1 RINKEBY

Klassificering: Streckat
Utförd av: Ann-Charlotte Backlund, Anna-Karin Ericsson, Martin Lagergren, Per Olgarsson, Marianne Strandin, Elisabet Wannberg, Stockholms stadsmuseum.

INVENTERING ÅR 2000

· Byggnad med livsmedelsbutik och områdesförvaltningskontor norr om Rinkeby centrum.

Byggnaden ligger med långsidan utmed ett gångstråk som leder till centrum. Hit, mot gångstråket, vetter livsmedelsbutikens entré och skyltfönster. På motsatt sida av byggnaden finns en terrass med mönstergjutna betongelement och ett räcke av gråmålat stål. Här finns entrén till områdesförvaltningens kontor. Längre väster ut ligger områdets parkeringsplats. Med bil nås parkeringen och byggnaden från Degerbygränd i norr. Mellan byggnaden och ett intilliggande skivhus leder en trappa upp till baksidan och områdesförvaltningens kontor. Passagen täcks av ett skärmtak med undersida i vitmålad träpanel.

BYGGNAD
· Våningar: 1 och suterräng.