Stäng fönster Sotenäs kn, MALMÖN 1:5 MALMÖNS KYRKA

Beskrivning
MALMÖNS KYRKA, som är orienterad i ungefär nord-sydlig riktning, ligger i västra delen av kyrkotomten. Denna omgärdas i norr och väster av en stenmur, i öster av ett trästaket med stolpar av huggen granit. Uppvuxna lövträd innanför muren och inne på kyrkotomten. Ingångar finns i norr och öster, vettande mot kyrkans båda ingångar. Ingång genom svarta järngrindar mellan stenstolpar. Grusade gångar upp mot kyrkan och runt denna, i övrigt gräsbevuxna ytor. Strax invid ingången i norr står en minnessten över de Malmönbor som förlist till havs, stenen restes 1993.

Ett mindre UTHUS ligger väster om kyrkan, vitmålat med locklistpanel och tegeltäckt sadeltak. Söder om kyrkan ligger FÖRSAMLINGSHEMMET, som är inrymt i den f d prästgården, ett gulmålat trähus med brutet tak, byggt 1912. Exteriören är välbevarad. Prästgården blev församlingshem 1993, och sköts sedan 1995 av Intressentföreningen för Malmöns Prästgård. Prästgården omges av en trädgård av liknande utseende som kyrkotomten, med vilken den i dag är sammanlagd. Förutom en del lövträd finns också fruktträd i trädgården. Huvudingång genom en grind i öster med en lång grusad gång upp till huset, som annars vetter med sin framsida mot norr, mot kyrkan.