Stäng fönster Västerås kn, SEVALLA PRÄSTGÅRD 3:1 SEVALLA KYRKA

Anläggningen består av en kyrka med kyrktomt samt ytterligare en begravningsplats.

Begravningsplatsen ligger kvar på den medeltida kyrktomten ett hundratal meter öster om kyrkan. Den raka infarten kantas av lindar. Huvudingången har grindstolpar från 1902, med inskriptioner och en kopparrelief som visar den tidigare sockenkyrkan. Bogårdsmuren är låg och jämn, uppbyggd av sprängstenar, med lindar innanför. Gravområdet ligger i helt plan terräng, förbundet av grusade gångar. Åtskilliga gravar med grusbädd är ännu bevarade, däremellan gräsbevuxna ytor. Buskar eller häckar förekommer inte.

Nuvarande kyrktomt ligger på en mindre höjd/moränholme i det annars så flacka landskapet. En enkel park med gräsbevuxna ytor omger kyrkan, samt en inhägnad av gjutjärn uppsatt 1907. På östra sidan växer en granhäck. I öppningarna är murade och putsade grindstolpar från 1924, med svarta plåttäckningar krönta med kulor, samt grindar av svartmålat smidesjärn.