Stäng fönster Gullspång kn, OTTERBÄCKEN 8:124 OTTERBÄCKENS KYRKA

Beskrivning
OTTERBÄCKENS SMÅKYRKA - Kyrkan ligger i östra delen av en rektangulär och gräsbevuxen kyrkotomt. Tomten sluttar mot väster. Nedanför sluttningen växer en del stora träd, bland annat tallar, granar och björkar. I den södra vinkeln, mellan kyrksalen och samlingslokalen, växer ett barrträd. Här ligger även en klockstapel. Kyrkan avgränsas från Ebbvägen i söder genom ett brunt trästaket. I övrigt saknas avgränsning. Ingången från Ebbvägen utgörs av en öppning i staketet. Härifrån leder en grusgång norrut mot kyrkans port. Närmast kyrkan ligger cementplattor.
Kyrkobyggnaden är vinkelbyggd. Kyrkan utgörs av en rektangulär byggnadskropp orienterad i nordöst - sydvästlig riktnning. I norr är en sakristia. Kyrksalen är i söder sammanbyggd med en annan byggnadskropp. Denna är orienterad i sydöst - nordvästlig ritning och innehåller samlingssal närmast kyrksalen samt söder härom tambur, ytterligare ett samlingsrum och kök.
SAMLINGSSAL - Den rektangulära kyrksalen har valmat sadeltak med skiffer och bruna, ospröjsade fönster. Taket har långt utskjutande takfot. Fasaden är klädd med vit lockpanel. Källargrunden är av cement. I sydöst är en källaringång med cementtrappa från söder. Enkeldörren är klädd med brun panel. Huvudingången till samlingslokalerna vetter mot väster. Själva kyrksalen har en egen ingång till tamburen, också mot väster. I källaren finns ungdomslokaler. I kyrksalen en applikation, av Klara Karjel.
KLOCKSTAPEL - Den tresidiga, raka klockstapeln har öppen nederdel och inklädd överdel. Klockstapelns stomme utgörs av tre kraftiga stockar, sammanbundna genom krysstag av något klenare stockar. Överdelen är inklädd med brun, horisontell och överlappande träpanel. Klockan är nedhängande och synlig utifrån.