Stäng fönster Helsingborg kn, DROTTNINGHÖGSSKOLAN 3 DEN GODE HERDENS KYRKA

Beskrivning
Kyrkan saknar kyrkogård men har en trädgård mot väster som är omgärdad av en bokhäck. Marken är delvis stenlagd med tegel, storgatsten och betongsten och delvis gräsbesådd. En liten intim gård mellan husväggar har ett vårdträd i form av ett paradisäppleträd. I trädgården finns rumsskapande häckar med uteplatser och flera perennrabatter med bla kryddväxter, lavendel och höstanemoner. Syren och rönnträd växer i trädgården. Blommor till altarbordet odlas också här. Ett flertal glasdörrar från församlingsrummen vänder sig mot trädgården.

Mot öster utanför den slutna korgaveln finns en inhägnad med en dubbel mur gjord av stora stenblock. På marken ligger singel och fyra lövträd växer här.
Mot norr finns delvis ett trädparti mot skolgården och delvis en gräsmatta utan avgränsning mot skolgården. Mot väster en smal plantering mot gångvägen.
Utanför stora entrén i öster finns en förplats med tegel på marken. Gången som leder till kyrkan är belagd med betongsten och storgatsten.

Byggnader på kyrkotomten
Ett förråd finns norr om kyrkan. Förrådet är sexkantigt och har grönmålade träväggar och koppartak.

Se även beskrivning av Den gode herdens kyrkomiljö under Miljöer.

Sockenkyrkorna – kulturarv och bebyggelsehistoria, Riksantikvarieämbetet, 2008
Skåne, Landskapets kyrkor, red. Markus Dahlberg, Riksantikvarieämbetet, (utkast)
opublicerad 2012
Underhållsplan för Den gode herdens kyrka 2009-05-28, Wikerstål Arkitekter AB
Helsingborgs bebyggelse 1863-1971, Henrik Ranby, Helsingborg 2005
Drottninghög och Dalhem, platser att vara stolt över, Joakim Thomasson, Kulturförvaltningen i Helsingborg 2005

Porträtt Drottninghög En stadsdel i Helsingborg, Göran Segergren Helsingborg 1989