Stäng fönster Stockholm kn, HÖGTRYCKET 1

Beskrivning
Ett stort och ett mindre lamellhus från slutet av 1940-talet, placerade på en höjdplatå intill Björkhagens T-banestation. Byggnaderna bevarar sin ursprungliga karaktär. Byggnaderna ligger anpassade till den kuperade terrängen i området. Det större huset har tre byggnadskroppar, placerade i räta vinklar gentemot varandra. I en av innervinklarna finns butikslokaler. Mellan byggnadskropparna bildas ett halvslutet utrymme. Runt detta löper Skanörvägen i en slinga. Innanför denna finns en gård med en granitmur, tallar, berg i dagen, lekplatser innanför trästaket och granitmur samt en bronsskulptur föreställande en naken ung kvinna, signerad Axel Waleii. Bakom huset är det en skogssluttning. I sluttningen mot ost ligger det mindre lamellhuset samt två garagebyggnader.