Stäng fönster Stockholm kn, DUGGREGNET 7

Beskrivning
Anläggningen utgörs av ett affärshus med flertalet verksamheter och funktioner som är lokaliserat i stadsdelens centrum med tunnelbana och andra affärshus och centrumfunktioner. Huset är ritat av arkitekten Georg Varhelyi som även ritat det intilliggande samtida höga skivhuset med medborgarhus, (Duggregnet 5), som stod klart ca 1-2 år innan. Byggnadens ursprungliga karaktär har något förändrats genom omfärgning av fasad, butiksägarbyten och andra moderniseringar, och då främst byte av entréer- och fönstermaterial.
Byggnaden vetter med affärer och andra verksamhetsfunktioner mot Halmstadsvägen med trottoar längs byggnaden, baksidan som främst nås genom byggnadens arkad vetter mot skivhuset med sluttande terräng och asfalterade gångstråk mellan husen. Vid byggnadens västra gavelspets uppfördes i slutet av 1970-talet ett kontorshus, med för tiden modern utformning, med även lokaler för verksamheter med social service.