Stäng fönster Stockholm kn, REGNBÅGEN 2 M.FL.

Beskrivning
Del av Svenska Bostäders område från 1940-talets andra hälft i sydöstra Björkhagen. Anläggningen omfattar sex lamellhus och en panncentralsbyggnad. Bostadshusen i Åskvädret och Termometern bildar stadens utpost mot Nackaskogen och mellan dem står ett sophus.

I Regnbågen ligger smalhusen i en lamellplan med i huvudsak flacka gårdar med lekplatser. Mot söder naturmark och angöring till garage i souterrängvåning.

Vid panncentralen som är förlagd till sluttningsläge är marken terrasserad med granitmurar krönta av dekorativa smidesräcken.

Lamellhusen har ändrats genom byte av balkonger och takmaterial samt ommålning av putsen. Några badrumsfönster är utbytta mot nya av aluminium. Bostadshuset på Åskvädret 2 har tilläggsisolerade gavlar. Panncentralens skortsen har rivits, en butiksentré är utbytt och en lastkaj har byggts in.