Stäng fönster Göteborg kn, BISKOPSGÅRDEN 29:1 BISKOPSGÅRDENS KYRKA

Beskrivning
Biskopsgården hör till de stadsdelar som byggdes under miljonprogrammets dagar. Kyrkan i Södra Biskopsgården, är placerad omedelbart söder om Vårväderstorget i ett inom grannskapsenheten centralt parkområde, strax intill Fågelroskolan och ett daghem. Kyrkan invigdes 1961 och är ritad av Johannes Olivegren. Den ligger lägre än de omgivande husen omgiven av gräsmattor. Byggnaden orienterar sig planmässigt med entréer både mot torget i norr och mot Vårvädersgatan i väster.

Exteriören påminner knappast om en traditionell kyrka. Kyrkobyggnaden är uppdelad i två karaktärsmässigt skilda delar. Kyrkorummet - uppfört med vinklade fasadpartier och ett fribärande vinklat tak i vitmålad betong - reser sig ur en lägre del med församlingslokaler, uppförd av bärande väggar i gult tegel. Kyrkan är traditionellt orienterad med kor i öster. Mot korväggen står ett fristående vinklat klocktorn format som ett storsegel (två "pyloner") med ett frihängande klockspel. Överst på tornet sitter en kyrktupp.