Stäng fönster Stockholm kn, ADEPTEN 5

Beskrivning
Anläggningen består av två likartade smalhus om tre våningar med souterräng, uppförda i början på 1950-talet. Vanligtvis brukar man inte tala om smalhus på 1950-talet, men dessa hus har en bredd av endast 9 ½ meter vilket innebär att de måste betraktas som smalhus.
I souterrängvåningarna mot gatan finns hantverkslokaler, medan entréerna till bostadsdelen är lagda mot gården. Husen är belägna i den södra delen av stadsdelen Hammarbyhöjden med placering vid Paternostervägen. Förgårdsmarken är planterad med gräs och buskar, gårdarna är till stora delar asfalterade men det finns även planteringar och närhet till lekplats. En senare tillkommen parkeringsplats finns intill huskropp två. På senare tid har byggnadernas ursprungliga karaktärer ändrats genom utbytta balkonger, inplåtade fönster samt vissa utbytta portar.