Stäng fönster Stockholm kn, ÅSTORP 4 ENSKEDEHALLEN

Beskrivning
Enskedehallen är en depå för tunnelbanan och anläggningen består av ett spårområde med uppställningshall, skötselhall, verkstad och en kontors- och personalbyggnad. Alla byggnader uppfördes i slutet av 1940-talet. Anläggningen är belägen i den sydvästra delen av Hammarbyhöjden och begränsas i norr och väster av tunnelbanespåren samt i öster av Garagevägen. Söder om spårområdet pågick vid inventeringstillfället nybyggnad av flerbostadshus, på en plats som tidigare varit parkering. Kontors- och personalbyggnadens (hus 1) ursprungliga karaktär har förändrats genom utbyte av fönster och entrépartier samt påbyggnad med en våning. Påbyggnaden innebar också att takformen ändrades från motfallstak till sadeltak. Kontorsbyggnaden ingår inte längre i SL:s spårområde och hyste vid inventeringstillfället en gymnasieskola med hantverksinriktning. En del av hus 2 revs på 1990-talet och ersattes med en tillbyggd som b la inrymmer huvudentré och kontor.