Stäng fönster Stockholm kn, ETNOGRAFEN 4

Beskrivning
Smalhus om tre våningar med souterräng, uppfört i slutet av 1930-talet. I souterrängvåningen finns garage samt en hantverkslokal. Byggnaden är belägen i den central och mellersta delen av Hammarbyhöjden vid Finn Malmgrens Väg. Förgårdsmarken är planterad med gräs och buskar och huskroppen är något indragen på tomten med långsidan placerad mot gatan. Entréfasaden artikuleras av sina högresta och välgestaltade portar med naturstensomfattning och granittrappsteg. Även mot gården är fasadgestaltningen arbetad med två uppglasade trapphus. Tomten består av sparad naturmark, berg i dagen, tallar, buskar och gräs. En bevarad piskställning finns på gården. Vid garageportarna är marken grusad och det finns plats för enstaka parkering. Huset har bevarat sin ursprungliga karaktär.