Stäng fönster Stockholm kn, HAMMARBYHÖJDEN 1:1 HAMMARBYHÖJDENS TUNNELBANESTATION

Beskrivning
Hammarbyhöjdens tunnelbanestation från sent 1950-tal, består av en stationsbyggnad innehållande biljetthall, personal och driftsutrymmen samt kiosk. Efter att ha passerat spärrarna finns trappa och hiss upp till plattformen. Biljetthallen ligger i markplan med ingång från en gångtunnel belägen under spåren invid Finn Malmgrens plan, i den centrala delen av stadsdelen Hammarbyhöjden. Gångtunnelns väggar är klädda med ursprungligt kakel i orange kulör. Förbindelsegången under spåren fungerar som en länk mellan stadsdelens södra och norra del. Biljetthallen har behållit sin ursprungliga funktion med kiosk men har på senare tid blivit ombyggd med bland annat nytt kakel på väggarna. Ännu en tunnelbaneuppgång har tillkommit i stadsdelens östra utkant.