Stäng fönster Stockholm kn, GODSÄGAREN 19 S:T ERIKS KATOLSKA SKOLA

Beskrivning
S:t Eriks Katolska Skola i gult tegel om 1-2 våningar beroende på marknivå, uppförd på 1960-talet. Inom anläggningen finns hög- och lågstadium samt förskola och fritids. Skolbyggnaden invigdes av biskop Taylor 1967 och drevs av skolsystrarna de Notre Dame fram till sommaren 2005. Skolan drivs nu av stiftelsen S:t Eriks Katolska Skola.

Skolan är högt belägen i den nordvästra delen av stadsdelen, när Enskedevägen och i anslutning till Sockenplans tunnelbanestation. Skolbyggnaderna är sammanlänkande runt skolgården som nås via granittrappor, från söder, öster och väster. Marken är delvis terrasserad med sparad naturmark runt om och nedanför skolan. Den kuperade omgivningen avgränsar anläggningen mot närliggande villakvarter. På västra sidan finns enstaka parkeringsplatser. Skolgården är delvis asfalterad samt utrustad med en trädgård planterad med både prydnads- och nyttoväxter. I anslutning till förskola och fritidslokalerna finns enkla lekredskap och sandlåda, dessa med placering i den sydöstra delen av skolgården. Skolan har bevarat mycket av sin ursprungliga och enhetliga gestaltning och karaktäriseras av sitt gula tegel och kopparklädda pulpettak.