Stäng fönster Stockholm kn, LANTBRUKAREN 10 M.FL.

Beskrivning
Tre radhuslängor med placering i nordväst-sydostlig ritning på sydöstra sidan av Margaretavägen, uppförda 1909 i kvarteret Lantbrukaren. På motstående sida i kvarteret Inspektorn, ligger ytterliggare tre radhuslängor med lika arkitektoniskt utförande och ritade av samma arkitekt. Radhusen består av två hustyper, dels längre en och en halv-våningslängor med brutet och valmat tak. De lägre husen med sina djupt nerdragna tak ligger parvis mot varandra nära gatulinjen, tvåvåningshusen ligger mitt för varandra mellan de lägre husen, indragna från gatan så att gaturummet vidgas. Husen har små förgårdar med grus, gräs och buskar samt något enstaka träd. Mittenlängan som är något längre tillbakadragen från gatan har således lite större förgårdar. Radhusbyggnaderna har bevarat sin ursprungliga karaktär.