Stäng fönster Stockholm kn, DALEN 3 M.FL.

Beskrivning
Dalens flerbostadshusområde, uppfört i slutet på 1970-talet och början av 1980-talet. Anläggningen utgörs av fjorton gårdar kring vilka husen grupperar sig. Husen består av två typer i två respektive fyra våningar. Huskropparna är ofta sammanhängande och slingrar sig kring gårdarna, med förbindelsegångar såväl genom som mellan husen. Varje gård har minst ett hus av vardera typ, vilket skapar variation. Gårdarna har rikligt med växtlighet, gräsytor och lövträd. Varje gård har namn efter ett lövträd, som även finns representerat där, exempelvis lindgården och kastanjegården. Marklägenheterna till höghusen omgärdas av oljade trästaket. Asfalterade och grusade gångar inne på gårdarna, ofta slingrande kring gräsbeväxta små kullar eller gräsytor. Varje gård har också lekutrustning, utemöbler och sittgrupper. Genom anläggningen löper Dalens allé i sydvästlig-nordöstlig riktning med planteringar, häckar och lövträd samt offentlig konstnärlig utsmyckning. Inom anläggningen, i den sydöstra delen, finns två parkeringsanläggningar med ett övre parkeringsdäck avgränsat av betongmurar, underbyggt med ett underliggande plan, delvis under mark. Området är bilfritt inne och mellan gårdarna.