Stäng fönster Stockholm kn, PEPPARLINGEN 8

Beskrivning
Enfamiljshus om en våning med inredd vind, uppförd 1926. Byggnaden är belägen i den sydvästra delen av Gamla Enskede med placering vid Stockholmsvägen i kvarteret Pepparlingen. Trädgårdstomten omgärdas av prydnadshäck mot gatan som övergår i Gunnebostaket mot baksidan. Huset har bevarat mycket av sin ursprungliga karaktär med locklistpanel och sadeltak med tvåkupigt tegel. Entrén är placerad vid gaveln och karaktäriseras av ett dekorativt skärmtak samt en ståtlig trappa med smäckert smidesräcke. Glasverandan mot gården har en överbyggd balkong som tillkom på 1930-talet vilket avspeglas i räckets utförande. Vid inventering sommaren 2007 var fasaden målad i rött mot Stockholmsvägen medan del av den norra gaveln och gårdsfasaden fortfarande var gula.