Stäng fönster Stockholm kn, STÄMMAN 2 ENSKEDE FÖRSAMLINGSHEM

Beskrivning
Enskede församlingshem, uppfört 1951-52, ligger på en höjd några hundra meter norr om Enskede kyrka, i den norra delen av stadsdelen Gamla Enskede. Från kyrkan nås församlingshemmet via en brant trappa och en sluttande väg. Församlingshemmet omges av villakvarter vilket gör att kontakt mellan kyrkan och församlingshemmet saknas. Enskede kyrka ritades av arkitekten Carl Bergsten och uppfördes 1915-1918, samtidigt som Enskede villastad växte fram. Församlingshemmet ligger på en bergig tomt med sparad naturmark, tall och björk reser sig mellan bergsknallarna. Byggnaden har genom en souterrängvåning anpassats till terrängen och byggnaden klättrar upp till en platå, där entrén är placerad. Den L-formade byggnaden ramar i väster in en liten gård. Öster om församlingshemmet finns en parkeringsplats omgiven av naturstensterrasseringar.