Stäng fönster Ulricehamn kn, LENA 7:9 TIMMELE MISSIONSKYRKA

Historik
Flera troende familjer flyttade till Timmeletrakten de första åren av 1900-talet. Möten hölls i hemmen, och man samtalade om att bygga ett missionshus. Då kom en underrättelse om att en direktör Linus Andersson och hans hustru, som tidigare bott i Timmele, hade beslutat skänka 3000 kronor till ett missionshus i Timmele, så snart en missionsförening ansluten till SMF hade bildats där. Detta blev en bidragande orsak till att arton troende personer den 18: januari 1911 beslöt bilda en missionsförening. En lämplig tomt inköptes, och ett missionshus uppfördes under ledning av byggmästare Carl Björling. Redan den 11 december samma år kunde det första mötet hållas i det nya missionshuset. Förutom gåvan på 3000 kronor skänktes pengar, virke och fria dagsverken.
Missionshuset innehöll en stor sal med läktare, en mindre sal, ett kök och ett rum. Rummet och köket var avsett som bostad för en vaktmästare. Några år senare inreddes en vaktmästarbostad i andra våningen. Ett stall uppfördes också för gudstjänstbesökarnas hästar.
1957-58 gjordes en omfattande om- och tillbyggnad av missionshuset varvid stora och lilla salen byggdes om och församlingen fick ändamålsenliga lokaler för barn- och ungdomsarbetet samt bostäder för pastor och vaktmästare. Missionshuset bytte nu namn och kallades missionskyrka.
1973 var det dags för utvidgning av ungdomslokalerna, och sex scoutlyor iordningställdes i källarvåningen.
1976 gjordes en ombyggnad av estraden och ommålning av både stora och lilla salen. 1976 utökades entréutrymmena och kyrkan gjordes handikappvänlig genom att rullstolsramp och handikapptoalett anordnades.