Stäng fönster Ulricehamn kn, VEDÅSLA 20:1 DALUMS MISSIONSKYRKA

Historik
Dalums missions kyrka uppfördes 1910 på samma plats och som en ersättning för det gamla missionshuset, Betel i Dalum. Det nya missionshuset var större och av högre kvalité och svarade bättre mot församlingens behov. Kostnaden uppgick till 1.732 kronor. Med åren blev även det nya missionshuset nerslitet, och 1954 beslöt församingen att bygga till det enligt det förslag av aktitekt John Hellstrand, Ulricehamn. Förslaget innebar en fullständig ombyggnad av det gamla huset, och endast en del av den gamla timmerstommen bibehölls. Utöver kyrksal innehöll den nya byggnaden ändamålsenliga lokaler för barn - och ungdomsarbetet. 1956 stod den nyrenoverade missionskyrkan som den nu kallades, klar. Kostnaden uppgick till omkring 125.000 kronor. 1973 gjordes ytterligare tillbyggnader och förbättringar till en kostnad av 60.000 kronor. Byggnadskostnaderna kunde till en del betalas genom försäljning av församlingens sommarhem Strandstugan.