Stäng fönster Skövde kn, REGUMATORP 10:1

Historik
Redan 1875 -80 organiserades en frikyrkligverksamhet i Skultorpsbygden, och norra Kyrketorps Missionsförening bildades. Möten hölls till att börja med i hemmen, i en källarlokal i Höglanda och i Skogslund,en fastighet på vägen till Klagstorp ägd av Altona Blåbandsförening. 1916 ombildades
församlingen till Skultorps Missionskrets, och efterhand växte verksamheten i omfattning och man kände behov av en egen lokal. I februari 1919 sände Skultorps Missionskrets genom Gideon Fransson ut
ett upprop till insamling för ett missionshus i Skultorp. Godsägare Blomqvist skänkte en tomt sydväst om Skultorps samhälle, och byggandet av missionshuset påbörjades sommaren 1919. Robert Fransson var
ansvarig för utformningen av byggnaden. Han anses ha haft dåvarande I 9:s musikpaviljong som förebild till exteriören. Missionshuset stod klart i oktober 1920 och fick namnet Klippan. Huset bestod av ett
enda rum med en förstuga. Till höger i rummet fanns en kamin och rakt fram ett podium med talarstol och orgel. Verksamheten växte och redan 1925 var det dags för en tillbyggnad innehållande en liten samlingslokal, lilla salen.