Stäng fönster Tibro kn, KROPPETORP 1:23

Historik
Under 1860- och 1870-talen gick en väckelse fram över bygden och folket samlades till stugmöten. En församling bildades August och Kristina Bengtssons hem som innehöll församlingens första gudstjänstlokal. Resepredikanter från Västergötlands Missionsförening och Jönköpings Missionsförening besökte församlingen. Bland annat öppnade lantbrukarparet August och Kristina Bengtsson sitt
hem. De hade ett stort rum som kunde rymma 80 personer och det fungerade som församlingens gudstjänstlokal. När församlingens verksamhet ökade uppstod behov av ett eget missionshus. Makarna
Bengtsson skänkte då en lämplig tomt. Pengar och byggnadsvirke samlades ihop och snart kunde missionshuset byggas.Det stod klart 1909. 1953 - 1954 gjordes en grundlig renovering
och ombyggnad av missionshuset varvid en vaktmästarbostad anordnades på övervåningen.
1979 gjordes en om- och tillbyggnad av kök och serveringslokaler. 1995 - 96 gjordes