Stäng fönster Eskilstuna kn, SANKT PETRI KYRKA KYRKOMILJÖ, Södermanland

Beskrivning
Sankt Petri kyrka är belägen på en liten höjd omgiven av barr- och lövträd. Träden härrör från den vegetation som fanns på platsen innan kyrkan uppfördes. Kyrkan är uppförd mitt i ett bostadsområde i stadsdelen Slagsta mellan Eskilstuna och Torshälla. Norr och nordost om kyrkan dominerar tre våningar höga flerfamiljshus medan området söder och sydost om kyrkan präglas av villabebyggelse. Huvuddelen av bebyggelsen närmast omkring kyrkan är uppförd på 1960-1970-talen, men enstaka äldre villor förekommer.

Kyrkan och det vinkelbyggda församlingshuset med souterrängvåningar i sluttningen i norr och väster formar en förplats på höjdens topp. Platsen är avskärmad mot bebyggelsen i norr och öppen mot ett naturområde i söder.

Vårdplan Eskilstuna S:t Petri kyrka, Arkitektur & Byggnadsvård