Stäng fönster Knivsta kn, KNIVSTA KYRKA KYRKOMILJÖ, Uppsala

Beskrivning
Knivsta kyrka ligger ett par kilometer söder om stationssamhället och den moderna centralorten Knivsta. När järnvägen anlades på 1860-talet drogs den omedelbart väster om kyrkogården. I övrigt är kyrkomiljön tämligen opåverkad av senare tiders inslag. Kyrkan har ett höjdläge i sluttningen ner mot Knivstaån. Norr om kyrkogården ligger klockstapeln från 1756 och även den gamla kyrkskolan från 1901. Ett hundratal meter öster om kyrkan ligger det f.d. fattighuset från omkring 1850 och ett stort timrat magasin. Där ligger även kyrkans ekonomigård med utrymmen för kyrkogårdspersonal och förråd. I närheten ligger även Knivsta gård med huvudbyggnad från 1700-talets senare del och ett flertal övriga byggnader.