Stäng fönster Uddevalla kn, LYCKORNA 6:1 LYCKORNAS KVARN OCH TORP

Beskrivning
Anläggningen ligger invid Ljungåns lopp, tämligen nära dess utlopp i havet vid Ljungskile. Den är belägen i en sänka omgiven av al och ädellövträd. Ån är dämd med en kraftig mur av natursten förstärkt med betong. Torpet är beläget ovanför sänkan. Anläggningen är välhållen, läsbar exteriör och välbevarad interiör.

Anläggningen ingår i kommunens KMV-program

SPANNMÅLSMAGASINET
Spannmålsmagasinet, uppfört på 1880-talet, är flyttat till platsen 1987 från Övre Ryr, Resteröd.

Spannmålsmagasinet är en mindre byggnad klädd med rödfärgad okantad lockpanel och med tak täckt av enkupigt tegel. Dörr och luckor är gråmålade.

TORPET
Torpet är Lyckornas äldsta hus, mer än 150 år gammalt och flyttat till sin nuvarande plats år 1977.

Torpet är en mindre byggnad om en våning plus loft, anlagd på låg stensockel och med fasader av rödfärgad lockpanel och sadeltak täckt med enkupigt tegel. Vid ena långsidan finns ett slutet bislag. Dörr finns även på motstående långsida. Fönstren är sexdelade på två lufter med vit båge och omfattning.