Stäng fönster Stockholm kn, DRIVREMMEN 1

Beskrivning
Godsterminal om fem våningar med källare (garage för 300-bilar), uppfört i början av 1980-talet. Ursprungligen uppfördes byggnaden för ASG, vid inventering hösten 2008 används fastigheten av DHL. Den i vinkel långsträckta byggnadskroppen omgärdas av stängsel med kraftiga grindar, marken inne på området är asfalterad. Fastigheten har bevarat mycket av sin ursprungliga och spektakulära karaktär. Hallbyggnaderna har fasader av korrugerad plåt med skärmtak. Kontorshusens fasader är klädda med plåtkassetter i vit och blå kulör samt trapphusens fasader i betong med strukturform. Huvudentrén i den högre byggnadskroppen ligger belägen i nära anslutning till den bågformade tunneluppfarten i strukturformad betong. Vid huvudentrén växer prydnadsbuskar invid fasad och marken består av betongstensplattor.