Stäng fönster Stockholm kn, FARSTA 2:1 DAGABORG

Beskrivning
Stor jugendvilla i kuperad terräng i en sydsluttning ned mot sjön Magelungen. Anläggningen nås via en grusväg från nordväst. Vid infarten finns två grindstolpar murade i tegel med grindar av svart smide. Från grindstolparna löper ett gunnebostaket runt anläggningen. Innanför grinden finns det gamla stallet och vagnsboden, som senare blivit garage och bostad. Passerar man stallet så passerar man ytterligare ett par grindstolpar, dessa av betong. Lite längre fram finns till höger ett litet sommarhus. Nedanför sommarhuset finns en äldre tillfartsväg med gjutna dekorativa grindstolpar. Grusvägen avslutas med en gräsbevuxen oval rundel framför huset. I rundeln finns några träd samt en äldre brunn dekorerad med kameler och människor i relief. Över brunnen sitter ett sadeltak. Mot sjön finns terrasseringar med stödmurar av sprängsten och trappor av öländsk kalksten.

Nordost om huvudbyggnaden finns en stor fågelbur. Mot sydsydost finns ett pumphus med ett pappklätt pyramidtak och fasader av gul slätputs samt en grön paneldörr.

Längst i norr finns en bod med valmat papptak och röd brädpanelfasad, betongsockel och grön masonitedörr samt gröna spröjsade fönster. Ostsydost om denna finns en bod med sadeltak klätt med 2-kupigt tegel, röd locklistpanel, gjuten sockel, 2st stora 2-luftsfönster av grönt trä samt en grön paneldörr i en utbyggd farstu. Framför denna bod, mot syd, finns gjutna terrasseringar. Väst om sommarstugan finns en bod med sadeltak klätt med trapetskorrugerad plåt, fasader av laxrosamålad galvaniserad stålplåt med locklister av trä. Gavelröstena är klädda med röd fjällpanel. Boden har gröna träfönster och en grön pärlspontpaneldörr.