Stäng fönster Dals-Ed kn, ED 2:32 EDS SLAKTERI

Beskrivning
Slakteribyggnad ligger mittemot järnvägsstationen i Ed, på andra sidan spåren, i de nordöstra delarna av Ed. I området närmast slakteriet ligger både verksamheter och bostäder.

BYGGNAD:
Eftersom det inte finns något nybyggnadsår för slakeriet vilket krävs för att en byggnad ska kunna registreras är den information som finns om byggnaden inlagd här under anläggningsbeskrivning.

SLAKTERIBYGGNADEN är uppförd på en gjuten betonggrund, vilken delvis är hög, med fasader av träpanel, korrugerad plåt, tegel och puts alternativt gjuten betong och består av olika byggnadsdelar i en eller två våningar. Taken, både sadeltak och pulpettak, är belagda med korrugerad plåt.

Vid en av gavlarna finns delar av en utanpåliggande skorsten, i tegel, kvar.

Fönstren är av några olika typer, bland annat liggande långsmala och mindre rundbågade placerade i den höga grunden. Fönstren är bemålade vita eller i en grön nyans. Den dörr, typ garagedörr med sidohängda dörrblad, är placerad på en av de lägre byggnadsdelarna med pulpettak. Dörren är målad i en ljusare grön nyans än vad fönstren är.