Stäng fönster Stockholm kn, FARSTA 2:1 FARSTA SIM- OCH IDROTTSHALL

Beskrivning
Farsta Sim- och Idrottshall; en stor anläggning från åren kring 1970, belägen på plan mark ett hundratal meter söder om Magelungsvägen. Från denna gata löper den asfalterade Farstaängsvägen in och bildar en vändplats utmed husets nordvästra fasad. Här finns även gräsytor med buskar och lövträd. Utmed nordvästra fasaden finns flera sittbänkar i mörkt trä och betong, samt planteringslådor i brunt trä. Norr om huset en stor asfalterad parkeringsplats; från denna löper en asfalterad körväg utmed den östra fasaden till de lastbryggor o.s.v. som finns vid den norra innergården. Väster och söder om anläggningen gräsytor med lövträd, berg i dagen m.m. i ett parkliknande landskap som gränsar till Farsta Gård. Öster/sydöst om anläggningen löper en asfalterad gångväg; här finns också ett stort kolonilottsområde.

Anläggningen består av en stor byggnadskropp i som i huvudsak är förlagd i en sydvästlig – nordöstlig riktning. Byggnaden inrymmer en idrottshall, en gymnastiksal, en simhall, en entréhall och servering, samt olika lokaler såsom motionsrum, skjutbana, omklädningsrum osv.

Anläggningen har två delvis slutna innergårdar på ömse sidor om den lägre byggnadsdel som förbinder simhallen med resten av byggnaden. Den sydvästra gården är inhägnad med stängsel åt söder, den är gräsbevuxen, har partier med mark i trätrall samt planterade tallar. Den nordöstra innergården är stängslad mot norr, här finns också en bred grön stålgrind. Denna gård är asfalterad.