Stäng fönster Stockholm kn, EDÖ 1 EDÖ SERVICEHUS

Beskrivning
Pensionärsbostadshotell från 1970-talet nära Magelungens strand. Byggnaden har fyra flyglar kring en central låg länkbyggnad och därtill en lägre byggnadsdel med huvudentré och matsal. Från väster leder en gångväg vidare på betongbro direkt in i byggnaden på nivå 1 tr. Vid bergspartiet som bron leder ifrån finns stödmurar av betongelement. Asfalterade gångar löper runt anläggningen och med hjälp av granittrappor med smidesräcken kan strandpromenaden nås. Vid fasaderna på anläggningens utsida finns rabatter med kantsten av betong och buskar, delvis vintergröna.

Två gårdsbildningar i kvarterets inre. Den södra är delvis kuperad med stödmurar av betongelement. Stort inslag av betongplattor på markytan. Vegetation i form av rhododendron, contortatall samt rabatter med utplacerade kullerstenar. Ursprungliga bänkar.

Den norra innergården avspärrad med trästaket. Här finns gräsyta, en ek, rhododendron och betongplattor. Vid matsalabyggnaden mönsterlagda betongplattor, bl a i ett utrymme under utskjutande del av matsalen. En trätrappa leder till och från matsalens veranda. Här finns även ett parti stora kullerstenar.

Vid huvudentrén röda, ej ursprungliga betongplattor, rundfart och gräsytor. Längs Nordmarksvägen ligger parkeringsplatser.