Stäng fönster Stockholm kn, RUNMARÖ 6 M.FL.

Beskrivning
Radhuskvarter från 1960-talet i en sänka mellan omgivande höjder med naturmark. Kvarteret öppnar sig mot Ekshäradsgatan och gräsytorna vid Farstastrandsbadet. Radhusen är grupperade i sex längor varav två finns i kvarterets mitt. Här återfinns även kvarterets lekplats med sandlåda, gungställning och klätterställning. Från bostadshusen finns granittrappor med smidesräcken till garagelängor vid Magelungsvägen.

Tomterna är relativt strikta mot kvarterets inre med enhetliga häckar. Det förekommer stödmurar och trästaket som tomtavgränsning. Entrégångar belagda med kalksten, skiffer, betongplattor eller betongsten. Berg i dagen förekommer på några tomter. Baksidor på kvarterets utsida saknar avgränsning mot omgivande naturmark.

Längan Runmarö 2-5 bedöms vara alltför förändrad för att inventeras. Likaså de till området tillhörande garagen på Runmarö 35.