Stäng fönster Stockholm kn, FARSTA 2:1

Beskrivning
Två trähus från 1920-talet, uppförda som en del av Södertörns Villastad. Fastighetens omgivningar är idag drastiskt förändrade. I väster finns en bensinstation från 1970-talet, i nordost en stor parkeringsplats. I väster och söder löper Ågesta Broväg och Magelungsvägen, i norr pendeltågslinjen mot Nynäshamn.

Tomten ligger på en höjd med lägre mark på alla sidor, och omgärdas på de flesta ställen av ett lågt stängsel. Kring husen finns trädgård med gräsmatta och rabatter, fruktträd osv. I övrigt har tomten naturkaraktär, med träd, buskar, berg i dagen osv. En grusad uppfartsväg leder in från Magelungsvägen i söder, Invid denna finns en stödmur i granit. En trappa i trä leder upp från den stora parkeringsplatsen nordost om villatomten.

På lägre mark ganska nära gatan finns även ett garage från 1930-talet. Den ansluter på sin norra sida till en brant sluttning. Garaget har slätputsade fasader i vitt, svartmålad putssockel, tvåluftsfönster i svartmålat trä, garageport mot öster i brun plåt. På garagets tak en uteplats som inhägnas av rödmålat trästaket på svart smidesstomme.